Profil banke

Erste banka 2019. godine proslavila deceniju poslovanja u Crnoj Gori, Erste Grupa dva vijeka

Erste banka kao jedna od vodećih banaka na tržištu je 2019. godine proslavila jubilej - deset godina poslovanja u Crnoj Gori. U istoj godini, Erste Grupa je obilježila 200 godina od svog osnivanja.

Prisustvo Erste Grupe u Crnoj Gori ozvaničeno je u martu 2009. godine kada je Erste&Steiermaekrische bank dd Rijeka kupila 100% akcija male mikrokreditne banke, koja je u tom trenutku imala oko pet odsto tržišnog učešća. Danas je Erste banka jedna od najvećih banaka na tržištu, prepoznata po kvalitetu poslovanja i primjeni najbolje bankarske prakse. Sinergiju znanja, tehnologije, tradicije i inovacija, Erste banka koristi kako bi podstakla pozitivne promjene i stvaranje nove vrijednosti za klijente, zaposlene, akcionare i zajednicu.

Erste Grupa u 2019. godini ulazi u svoj treći vijek poslovanja. Prva štedionica u centralnoj Evropi osnovana je 1819. godine u Beču pod imenom "Erste oesterreichische Spar-Casse", na temeljima ideje koja je danas relevantnija nego ikada: ostvarivanje finansijske nezavisnosti kao osnove za prosperitet. 200 godina kasnije, Erste Grupa je proširila ideju svojih osnivača na region i trenutno je najveća bankarska grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi sa više od 16,1 miliona klijenata.