Erste nagrade

Najbolju ocjenu kvaliteta poslovanja Erste banke daju upravo klijenti. Ponosni smo što je kvalitet prepoznat i u stručnoj javnosti, što potvrđuju i brojne nagrade

2021

Certifikat Poslodavac Partner

Erste banka je ponosni nosilac Certifikata Poslodavac Partner, čime se svrstala u red najpoželjnijih poslodavaca u regionu. Certifikat dodjeljuje konsultantska kuća SELECTIO za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Najbolje rezultate Erste banka je postigla u oblasti upravljanja učinkom, edukaciji, ulaganjima u razvoj zaposlenih, a pohvaljene su i prakse koje omogućavaju više fleksibilnih oblika rada zaposlenima, kao i mnogobrojne društveno korisne akcije u kojima često učestvuju i zaposleni banke.

 

2020

"The Banker" – peto priznanje za najbolju banku u Crnoj Gori

Erste banka je najbolja u Crnoj Gori i u  2020. godini - „The Bank of the Year 2020“.

Priznanje se dodijeljuje na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, strateške inicijative, tehnologija i novi proizvodi i usluge. Žiri je ove godine u obzir uzeo način na koji su banke podržale klijente u uslovima pandemije istovremeno održavajući rezilijentnost, odnosno sposobnost uspješnog funkcionisanja u izazovnim uslovima.

Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, u izdanju medijske grupe Financial Times. 

Izvrsnost u izazovima

Erste Bank AD Podgorica prva je banka u Crnoj Gori nagrađena priznanjem Izvrsnost u izazovima. Riječ je o nagradi koju konsultantska kuća SELECTIO iz Hrvatske dodjeljuje od aprila ove godine kompanijama u regionu koje su pokazale prilagodljivost i kvalitetan odnos prema zaposlenima i u ovom periodu pandemije koronavirusa.

2018

"The Banker" – četvrto priznanje za najbolju banku u Crnoj Gori

Erste banka je najbolja u Crnoj Gori i u  2018. godini - „The Bank of the Year 2018“.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, strateške inicijative, tehnologija i novi proizvodi i usluge. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih 12 mjeseci, a velike i manje banke se nadmeću ravnopravno.
 
Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a izdaje ga medijska grupa Financial Times. Ove godine nagrađene su banke iz 140 država.

2017

Euromoney 2017


Erste bank AD Podgorica je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2017, koju dodjeljuje ugledni finansijski magazin „Euromoney“ u okviru svog godišnjeg izbora “Nagrade za izvrsnost“.

„Euromoney“ je jedan od vodećih mjesečnika koji se bavi bankarstvom, finansijama i tržištima kapitala. „Nagradama za izvrsnost“, koje dodjeljuje već više od 20 godina, on nagrađuje finansijske institucije koje ostvare najbolje poslovne rezultate na svom tržištu, kao i vodeće banke u više od 100 zemalja.

2016

"Iskra" – Specijalno priznanje za korporativnu filantropiju

Priznanje dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo (FAKT) kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebično doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva.

Doprinos opštem dobru Erste banke se najprije prepoznaje prema višegodišnjoj podršci razvoju kulture, umjetnosti, obrazovanja i sporta, kroz dugoročnu podršku Muzičkom centru Crne Gore i Crnogorskom simfonijskom orkestru, Prvoj muškoj košarkaškoj ligi, a od ove godine i prema programu Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award) koji se realizuje u saradnji sa Fondacijom Dokukino i brojnim partnerima.

 

Priznanje za Najbolju banku u Crnoj Gori – bne Intellinews

Erste banka je osvojila priznanje za „Najbolju banku u Crnoj Gori u 2016. godini“, koju dodjeljuje magazin bne Intellinews. Priznanje se dodjeljuje na osnovu pokazatelja kvaliteta poslovanja banaka.

bne IntelliNews je publikacija sa sjedištem u Londonu,  čija štampana i elektronska izdanja čitaju donosioci odluka u korporativnom i finansijskom svijetu u Evropi i šire.

 

bne nagrade erste

"The Banker" - priznanje za najbolju banku u Crnoj Gori 2016

Erste banka je najbolja u Crnoj Gori i u  2016. godini - „The Bank of the Year 2016“.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, kvalitet strategije poslovanja, način prevazilaženja regulatornih, konkurentskih i ekonomskih izazova, kao i korišćenje naprednih tehnologija usmjerenih na stvaranje dodatne koristi za klijente.

Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a izdaje ga medijska grupa Financial Times. Ove godine nagađene su banke iz 149 država.

 

Superbrand 2015/16

Status  Superbrand-a na tržištu Crne Gore potvrđuje pozicioniranje imena Erste među vodećim robnim markama. 

O dodjeli statusa Superbrand-a odlučio je stručni žiri sastavljen od oko 50 uglednih i  priznatih predstavnika crnogorske poslovne javnosti, stručnjaka i autoriteta iz područja  poslovanja i marketinga, univerzitetskih profesora, predstavnika medija, te ljudi koji  u svakodnevnom poslu imaju dodir sa poznatim svjetskim i lokalnim brendovima.

 

2014

Euromoney 2014

Erste bank AD Podgorica je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2014, koju dodjeljuje ugledni finansijski magazin „Euromoney“ u okviru svog godišnjeg izbora “Nagrade za izvrsnost“.

„Euromoney“ je jedan od vodećih mjesečnika koji se bavi bankarstvom, finansijama i tržištima kapitala. „Nagradama za izvrsnost“, koje dodjeljuje već više od 20 godina, on nagrađuje finansijske institucije koje ostvare najbolje poslovne rezultate na svom tržištu, kao i vodeće banke u više od 100 zemalja.

2013

"The Banker" - priznanje za najbolju banku u Crnoj Gori 2013

Međunarodni finansijski časopis "The Banker" proglasio je Erste banku u Crnoj Gori najboljom bankom za 2013. godinu - „The Bank of the Year 2013“.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu kvantitativnih pokazatelja, aktive, adekvatnosti kapitala, inicijativa preduzetih u odnosu sa klijentima, kao i na osnovu 
strategije razvoja novih kanala. Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a izdaje ga medijska grupa Financial Times.

2011

"The Banker" - priznanje za najbolju banku u Crnoj Gori 2011

Erste banka je prva u Crnoj Gori koju je međunarodni finansijski časopis "The Banker"
proglasio Bankom godine - „The Bank ofthe Year 2011“.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu kvantitativnih pokazatelja, inicijativa preduzetih u prethodnih 12 mjeseci u cilju unapređivanja poslovanja i podrške klijentima u  teškim vremenima, kao i na osnovu sposobnosti da akcionarima obezbijede prinos na kapital. Sa sjedištem u Londonu, magazin „The  Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a izdaje ga medijska grupa Financial Times.