London/Podgorica – Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica  „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra.

“Čast nam je i zadovoljstvo primiti ovu prestižnu nagradu kao potvrdu da su kvalitet našeg poslovanja i odgovornost u pristupu klijentima pogođenim pandemijom prepoznati i u međunarodnoj medijskoj zajednici. Erste banka je ostala blizu klijentima i podržala ih brzo dostupnom likvidnošću tokom proljećnog zatvaranja. Pomjerajući fokus na efekte covid-19 krize koji nijesu trenutni i neposredni, nastavljamo da pružamo održivu podršku kroz mehanizme restrukturiranja prilagođene industrijama i klijentima“, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke u uzjavi za magazin „The Banker“. „Ova nagrada pripada svim zaposlenima banke i podsticaj je da nastavimo da gradimo vodeću banku u Crnoj Gori, odgovorno i predano“.

Nagrada za najbolju banku dodjeljuje se svake godine na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji poslovanja, strategija razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, odnosa prema klijentima. Žiri je ove godine u obzir uzeo način na koji su banke podržale klijente u uslovima pandemije istovremeno održavajući rezilijentnost, odnosno sposobnost uspješnog funkcionisanja u izazovnim uslovima.

Od svog osnivanja 1926. godine, magazin „The Banker“ je važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju. Godišnje nagrade koje ovaj magazin dodjeljuje smatraju se jednom od najprestižnijih bankarskih nagrada u svijetu.

 

Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me
Služba komunikacija:
Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email:dcrvenica@erstebank.me