2017 10 JUL
Press Euromoney: Erste najbolja banka u Crnoj Gori, Erste Grupa najbolja u regionu centralne i istočne Evrope
  • SR
  • Osim u Crnoj Gori,nagrade Najbolja banka osvojile su i članice Erste Grupe u Austriji i Češkoj
  • Rumunska podružnica BCR nagrađena je priznanjem „Najbolja transformacija banke u centralnoj i istočnoj Evropi” 

London - Erste Bank AD Podgorica (Erste banka) dobitnica je prestižnog priznanja „Najbolja banka u Crnoj Gori“ za 2017, koje dodjeljuje Euromoney, jedan od vodećih svjetskih finansijskih magazina u okviru svojih godišnjih Nagrada za izvrsnost (Awards for Excellence).

"Nagrada je velika čast i potvrda da poslovanje razvijamo u dobrom pravcu. Naš cilj je da nastavimo da otvaramo nove mogućnosti za klijente i da stvaramo dugoročne veze sa zajednicom u kojoj poslujemo", rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke, kojem je nagrada uručena sinoć na ceremoniji u Londonu.

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) je nagrađena priznanjem “Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi” za 2017. godinu zbog kvalitetnog pozicioniranja koje joj omogućava da iskoristi prilike za rast i da predvodi talas digitalne revolucije u regionu.  Grupa je, osim u Crnoj Gori, osvojila priznanja Najbolja banka za 2017 i u Austriji i Češkoj Republici, dok je rumunska podružnica Grupe, Banca Comerciala Romana (BCR), proglašena “Najboljom bankom u transformaciji u centralnoj i istočnoj Evropi“.

“Počastvovani smo ovim prestižnim priznanjima koja potvrđuju da smo pouzdan partner našim klijentima i odgovoran subjekt koji doprinosi napretku u centralnoj i istočnoj Evropi. Istorijski smo se pozicionirali kao banka za srednju klasu i mala i srednja preduzeća. Nastavićemo da dajemo impuls prosperitetu u regionu i podržavamo inovacije. Naša digitalna platforma George biće prva prekogranična digitalna platforma u centralnoj i istočnoj Evropi i jedna od prvih u Evropi uopšte“,  rekao je Peter Bosek, izvršni direktor za poslovanje sa stanovništvom u Erste Group Bank povodom Euromoney nagrada.

Nagrada Euromoney se dodjeljuje bankama iz oko 100 zemalja širom svijeta. Žiri sastavljen od novinara analizira kvantitativne pokazatelje, a u obzir se uzimaju i nivo usluge koje banke pružaju klijentima, ekspertiza i inovativnost. 

 

Euromoney

Na fotografiji su s desna na lijevo:Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke u Crnoj Gori; Sergiu Manea, izvršni direktor BCR; Peter Bosek, izvršni direktor za poslovanje sa stanovništvom Erste Grupe

autor: Euromoney

Najbolja banka i u Austriji i Češkoj Republici

Erste Grupa je dobila priznanja i na nekim od svojih ključnih tržišta. Erste banka Austrija je proglašena “Najboljom bankom u Austriji”, kao lider u kreditiranju stanovništva i banka koja je uspješno uvela novi koncept uređenja filijala koristeći tehnologiju da unaprijedi savjetničke usluge. Ceska sporitelna (Česka sporitelna) osvojila je Euromoney nagradu za izvrsnost peti put u posljednjih devet godina kao najbolja banka u Češkoj Republici. Ove godine priznanje je dodijeljeno zbog proaktivnijeg pristupa u pružanju usluga klijentima. Erste banka je dobila priznanje “Najbolja banka u Crnoj Gori”, zahvaljujući ostvarenom rastu i profitabilnosti.

BCR: Najbolja transformacija u centralnoj i istočnoj Evropi

Rumunska Banca Comerciala Romana (BCR) proglašena je "Najboljom transformacijom banke u centralnoj i istočnoj Evropi" zahvaljujući kvalitetu upravljanja. Banka je uspješno sprovela “čišćenje” portfolija, znatno unaprijedila profitabilnost i ostvarila stabilan rast. BCR je vodeća banka u Rumuniji prema aktivi, a uslužuje preko 2,9 miliona klijenata. Vodeća je u Rumuniji prema tržišnom učešću u ukupnim kreditima i ukupnim depozitima.

Erste Bank Group ima 47.100 zaposlenih koji uslužuju preko 16,2 miliona klijenata u Austriji, Češkoj Republici, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Srbiji; Erste Grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2009. godine posredstvom svoje podružnice Erste&Steiermärkische Bank d.d. koja je vlasnik 100% akcija Erste Bank AD Podgorica. Ukupni krediti Grupe klijentima u regionu porasli su na 133 milijarde EUR na dan 31. mart 2017. Kao jedan od vodećih pružalaca finansijskih usluga u centralnoj i istočnoj Evropi, Erste banka nastoji da ojača inkluziju rasta u regionu. Nedavno lansiran  program socijalnog bankarstva Erste Grupe namijenjen je grupama koje su tradicionalno uglavnom van interesovanja banaka: pojedincima sa niskim prihodima, preduzetnicima početnicima i društvenim organizacijama. Program im nudi pristup osnovnim finansijskim proizvodima po fer uslovima i zdrave savjetodavne usluge. 

Za dodatne informacije:

Erste Bank AD Podgorica, 81000 Podgorica, Arsenija Boljevića 2A, www.erstebank.me

Služba komunikacija:

Dragana Crvenica, tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800; email:dcrvenica@erstebank.me