2017 15 JUN
Press Održan sastanak guvernera Žugića sa upravom Erste banke
  • SR

Guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić, sa saradnicima, sastao se danas sa menadžmentom Erste banke, koga su predstavljali Christoph Schöfböck, predsjednik Odbora direktora, Hannes Frotzbacher i Sava Dalbokov, članovi Odbora direktora i Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor. 

Predstavnici Erste banke upoznali su guvernera sa funkcionisanjem ove institucije i daljim poslovnim planovima, koji se vezani za jačanje pozicije banke na crnogorskom tržištu. 

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo predočenim razvojnim planom koji, između ostalog, uključuje dalji rast banke i istakao da je CBCG otvorena za intenziviranje saradnje sa Erste bankom, koja se, po pokazateljima poslovanja, izdvaja kao jedan od lidera na bankarskom tržištu Crne Gore. 

Predstavnici Erste banke pohvalili su proaktivnu politiku i princip „otvorenih vrata“ koga promoviše CBCG u komunikaciji kako sa Erste, tako i sa svim ostalim bankama i finansijskim institucijama u Crnoj Gori. 

Na sastanku je dogovorena još frekventnija komunikacija i nastavak saradnje na planu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i održanja finansijske stabilnosti.

Direkcija za ljudske resurse i odnose sa javnošću CBCG