2017 13 MAR
Press Erste Card Club d.o.o. zvanično preuzeo Diners Club International® franšize u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori
  • SR

Zagreb, 10. marta 2017. – Zaključena je transakcija kojom je Erste Card Club d.o.o. (ECC) sa sjedištem u Zagrebu stekao 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. Prethodno su dobijena odobrenja nadležnih regulatornih tijela i ispunjeni svi formalnopravni uslovi iz Ugovora o kupoprodaji poslovnih udjela između SKB Capital S.A. iz Luksemburga i ECC-a, potpisanog u novembru 2016. 

ECC je time zvanično preuzeo ekskluzivno pravo izdavanja i prihvata Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Prenos licence na ECC, kao i budući razvoj poslovanja na navedenim tržištima, odobrio je i podržao Diners Club International, kao davalac franšize. 

„Drago nam je da je zaključenje transakcije uspješno realizovano, i to u roku najavljenom prilikom potpisivanja ugovora u novembru prošle godine, što dodatno potvrđuje ozbiljnost naših namjera. Sada se u potpunosti možemo posvetiti našem glavnom cilju, a to je daljnji razvoj Diners Club poslovanja na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore i obezbjeđivanje vrhunskog kvaliteta usluge prema klijentima“, istakla je ovim povodom Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje. „Razvijeni poslovni model i uspješno poslovanje na tržištima ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Rumunije, gdje smo od ranije prisutni, snažan su garant naše odlučnosti i posvećenosti ostvarenju zadatih ciljeva, u skladu sa strategijom daljnjeg jačanja regionalnog prisustva na području jugoistočne Evrope“, zaključila je Radonić.  

Obrad Sikimić, dosadašnji čelni čovjek Diners Cluba na području Srbije, Crne Gore i Makedonije, koji je proveo preko 25 godina aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u pomenutim zemljama, u narednih pet godina obavljaće dužnost predsjednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade. Detaljniju poslovnu strategiju na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore, ECC će predstaviti javnosti u narednom periodu. 

Erste
Card Club d.o.o
. je kartičarska kuća s preko 550.000 izdatih
kreditnih kartica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Dio je jedne od
najvećih bankarskih grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi, Erste Group, i
njegovog partnera u ovoj regiji, Steiermärkische Sparkasse iz Graca.
Osim franšize Diners Cluba u Hrvatskoj, koja je jedna od 10 najvećih i najuspješnijih
na svijetu, ECC je vlasnik i Diners Club franšize u Bosni i Hercegovini i Sloveniji,
a prisutan je i na tržištima Mađarske, Bugarske i  Rumunije u  segmentu prihvata kartica. 

Za dodatne informacije:
Erste&Steiermärkische Bank d.d., 51000 Rijeka, Jadranski trg 3a, www.erstebank.hr
Ured korporativnih komunikacija
Zagreb, Ivana Lučića 2, e-mail:
pr@erstebank.com
Dario Gabrić,  tel.: +385 (0)72  37 13 71; mob: +385 99 2371 371
Danijela Trbović,  tel.: +385 (0)72  37 15 31; mob: +385 99 2371 531
Nataša Vuletić,  tel.: +385 (0)72  37 15 21;
Sara Zadravec, tel.: + 385 (0)72 37 24 93