2016 8 DEC
Press Erste banka po treći put Banka godine u Crnoj Gori
  • SR

London – Erste Bank AD Podgorica je dobitnik nagrade „Banka godine u Crnoj Gori“ („The Bank of the Year 2016“), koju dodjeljuje svjetski uticajan finansijski magazin „The Banker“, u izdanju „Financial Times Group“. 

Nagrada Banka godine u Crnoj Gori, uručena je izvršnim direktorima Erste banke Aleksi Lukiću, Aleksandri Radić i Darku Kekoviću na ceremoniji održanoj u Londonu, u srijedu 7. decembra.

„Velika nam je čast što je Erste banka ponovo osvojila ovu prestižnu nagradu i što je treći put proglašena najboljom bankom u Crnoj Gori. U izazovnim ekonomskim vremenima Erste banka predstavlja siguran oslonac klijentima i podrška na koju mogu računati. Ulaganje u ovaj odnos  ogleda se i kroz kontinuiran rast broja klijenata i tržišnog učešća koji ostvarujemo. Kvalitetni poslovni rezultati koje postižemo su bili, i nastaviće da budu, osnova da i dalje  snažno podržavamo razvoj  ekonomije i šire društvene zajednice.“, rekao je Lukić.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, kvalitet strategije poslovanja, način prevazilaženja regulatornih, konkurentskih i ekonomskih izazova, kao i korišćenje naprednih tehnologija usmjerenih na stvaranje dodatne koristi za klijente. Ove godine priznanje je dodijeljeno u 149 država svijeta. 

Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a čitan je u više od 180 zemalja svijeta. Još od 1926. godine, „The Banker“ objavljuje globalne finansijske informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima. Priznanje koje časopis dodjeljuje bankama godišnje smatra se jednim od najprestižnijih svjetskih bankarskih nagrada.

 

Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica,
81000 Podgorica,
Studentska bb,
www.erstebank.me

Služba komunikacija
Dragana Crvenica,
tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800;
email: dcrvenica@erstebank.me