2016 18 NOV
Press Prijave za stipendije u Best of South-East programu za narednu studijsku godinu otvorene do 12. decembra
  • SR

Podgorica – Erste banka će i u studijskoj godini 2017/2018 podržati „Best of South East“, program razvoja i obrazovanja za talentovane i vrijedne studente iz regiona, koji sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu.  

Program „Best of South East“ namijenjen je studentima osnovnih i postdiplomskih studija pravnog ili ekonomskog fakulteta na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Deset najboljih kandidata iz zemalja regiona dobiće jednogodišnje stipendije u iznosu do 10.000 EUR.

Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put.

Za program se mogu prijaviti studenti prava i ekonomije sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran koji:

  • završavaju trogodišnje studije 
  • počinju ili su na specijalističkim studijama
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika

Ranije ove godine, studentkinja završne godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Admira Šabotić iz Tivta osvojila je stipendiju u programu „Best of South-East“ za studijsku godinu 2016/17 i trenutno boravi na Univerzitetu Karl-Franzens u Gracu.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do maksimalno 10.000 eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac do 420 eura, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Grazu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“ kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine. Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata. 

Oba programa (program za studente i program za diplomce) traju jednu godinu (od septembra do avgusta). 

Korisne informacije o ovom programu možete naći na internet stranici Erste banke, www.erstebank.me, u odjeljku Društvena odgovornost, sekcija „Best of South-East“. Kompletiranu dokumentaciju (u skladu sa pozivnim pismom) u elektronskom formatu treba poslati direktno Univerzitetu u Gracu najkasnije do 12.12.2016.godine. 

 

Za dodatne informacije:
Erste Bank AD Podgorica,
81000 Podgorica,
Studentska bb,
www.erstebank.me

Služba komunikacija
Dragana Crvenica,
tel: +382 20 440 448; mob: +382 63 299 800;
email: dcrvenica@erstebank.me